2011/07/06

Nincs egy göncöm se, amit felvegyek!

Ismerős mondat nők szájából, amitől a férfiak rendszerint a falra másznak...pláne, hogy a szekrény polcain roskadásig púposodnak a ruhák. Azok a régi, megunt, elfelejtett ruhadarabok, amiket hónapok óta nem viseltünk, netán tévedéseink, amiket magunknak sem merünk bevallani. Veszünk úgy ruhákat, hogy majd "belefogyok", vagy úgy, hogy tudjuk, nem áll jól, de kell egy ilyen a ruhatárba, mert most ez a divat. Nos, nekem is vannak megunt ruháim, tévedéseim, nekem is lapulnak olyan darabok a szekrény mélyén, amik a próbafülkés pózoláson kívül még soha nem voltak rajtam. Ilyenkor borzasztóan dühös vagyok magamra, hogy hogy voltam képes adni értük annyi pénzt, luxus ilyen áron a szekrényben tartani ezeket a göncöket. Ilyenkor jön az elajándékozás, elpasszolás, vagy a hónapokon, akár éveken át tartó önámítás, hogy majdcsak egyszer felveszem...
Tény, hogy kevésbé fáj a dolog, ha a ruhát mondjuk leárazáson van használt ruha boltban vettük. Régebben, azok jártak second hand boltokba - nevezzük nevén: turiba -, akik nem engedhették meg maguknak, hogy a boltok polcain lévő vadiúj ruhákból öltözködjenek. Mára a turiban shoppingolás valóságos trend lett! Amellett, hogy ugyanúgy megadja a shoppingolás örömét, mintha márkás boltokban vásárolnánk, olyan pénztárcakímélő megoldás, mellyel egyedi, különleges darabokra tehetünk szert, amik biztos nem fognak szembejönni velünk az utcán. Persze a tévedésfaktor itt is ugyanakkora, de lényegesen kisebb anyagi kárt okoz. Kit érdekel, hogy előttem már valaki hordta azt a ruhát? 
A ruha azért van, hogy hordjuk, viseljük, jól érezzük magunkat benne. Nincs az a nő a Földön, aki ne akarna Magának és a Világnak tetszeni! Ennek a blognak nem célja a legújabb divat trendek követése, a neves divatházak aktuális kollekciójának bemutatása, valószínűleg nem fogok írni elismert ruhatervezőkről sem. Erre nincs is tökéletesebb felület kishazánkban, mint az Our Fashion oldala.

Én valami teljesen mást szeretnék...megosztani egy-egy turkálóban szerzett kincs átalakulásának sikertörténetét, megmutatni az unalmas ruhadarabokban és kiegészítőkben rejlő lehetőségeket, és higgyétek el nem félek ennek érdekében szétvágni pólót, sálat, táskát, sőt még cipőt sem. Vágj bele Te is, öltözz velem DIY módra! 

Első DIY rucim 1985-ből...

7 megjegyzés:

 1. De klasszzz...!!!Imádom turikat.

  VálaszTörlés
 2. Várom a nem mindennapi ötleteid!
  Tudom, hogy működnek, neked köszönhetem az idei nyár kedvenc lábbelijét!:)
  Puszi
  Glória

  VálaszTörlés
 3. Üdv Nektek itt a blogban! Igyekszem, minél színesebb, ötletesebb dolgokat megmutatni.

  Glóóóri, örülök, hogy szereted a diy szandikádat, lesz még itt olyan cipődekó hajajajaaaj :)))

  VálaszTörlés
 4. Judit, akkor ha júli végéig nem jövök rá, hogyan csináljak meg egy szandit, segítesz? Láttam egyet valahol, de kizárva, hogy bárhol kapjak olyat. Nem tűnik nehéznek... :)

  VálaszTörlés
 5. Persze hogy segítek ;) Küldj róla képet, ha tudsz, vagy írd le, mi az elképzelés!

  VálaszTörlés
 6. Judit csodásak az ötleteid!! Te meghozod az ember kedvét egy ruha átalakitására,vagy ha pedig lakberendezéről van szó,dekorálgatásra:)Nagyon ügyi vagy!! Szidus

  VálaszTörlés
 7. Kedves Judit,

  Amennyiben érdekelne téged a Fashionfave csapatába való bekerülés, mint blogger, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatat az info kukac fashionfave.com címen. Sajnos közvetlen címet nem találtunk hozzád a blogon.
  Várjuk a leveledet,
  Fashionfave

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...