2015/05/25

Mercí táska - 2in1

Az elmúlt pár napot Mercivel és Ancsával töltöttem Szigetváron! Csúcs hétvégénk volt, minden egyes pillanata remek hangulatban telt, akár lazulásról, akár aktív tervékenységről volt szó. És mivel diy divatcuccot vittem ajándékba, így jár hozzá egy poszt is itt a blogon!


Mindenképpen valami fekete-fehér dolgot akartam vinni, ami Merci karakteres és egyedi stílusához passzol. Először egy párnára gondoltam, de valahogy nem éreztem elég ütősnek az ötletet. Aztán egyszercsak jött az isteni szikra: a kifordíthatós táska! Gyorsan átugrottam az Ikeába, vettem LENDA fehér vásznat és SOFIA fekete-fehér csíkosat, aztán átrongyoltam a Sugár Röltexbe, ahol megvettem a táskahevedert. 

A táska szabásmintája egyáltalán nem bonyolult, korábban már többször készítettem ilyet, a legutóbbit lépésről-lépésre ITT megtaláljátok, ezt nem írom le újra.


A rajzon látható formát mindkét vászonból elkészítettem. Mielőtt összevarrtam volna őket, megcsináltam a textilfestést. Ehhez megszerkesztettem a feliratot (amin egyáltalán nem kellett túl sokat agyalnom), amit tükrözve nyomtattam ki. Ezt indigón keresztül rajzoltam át egy öntapadós fólia hátsó oldalára. A kontúrt nagyon precízen, sniccerrel vágtam ki, és felragasztottam a vászonra.
 

Festés előtt a jól megszokott módon egy nylont raktam a belső részbe az átszivárgó festék miatt.


A festéshez Pentart fekete textilfestéket és szivacsecsetet használtam. A végén a szivecskét pirosra festettem (ezt egyébként szabad kézzel rajzoltam a fóliára).A sablont rögtön festés után óvatosan lehúztam és megvártam a festék száradását (kb. 2 óra). Ezután sütőpapíron keresztül átvasaltam a feliratot ezzel fixálva a festéket, így mosógépben is mosható majd.


A felső peremet behajtottam és egymásba csúsztattam a két részt. Mindezt úgy, hogy a varrott részek egymás felé nézzenek. A táskapántot a két anyag közé illesztettem a megfelelő helyekre, letűztem és már csak össze kellett varrni. Úgy varrtam, hogy az alsó szál fehér volt, a felső pedig fekete, így a varrás beleolvad az anyag színébe. Örült ám neki:


Nekem már nem volt időm lefotózni indulás előtt, de Merci máris bestylingolta, és kattintott róla néhány fotót!
11 megjegyzés:

 1. Nagyon jó rajta a felirat, kellett is a fekete pánthoz. Azt hiszem, nekem is kell ilyen festék :)
  Egyébként imádom az sk ajándékokat. Adni is, kapni is. Mindig van "fejben" valami ötletem. Pl. most "felnőtt kifestőt" csinálok a húgomnak, de még lehet, hogy mást kap, ilyet meg más kap. Móni

  VálaszTörlés
 2. A fekete fehér csíkos egyszer a táska belseje, kívül pedig a fehér, ha kifordítom akkor fordítva lesz? Nagyon tetszik, szeretném majd megcsinálni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Én másfél méter hevedert vettem (5 cm széleset), és azt feleztem el! 250 Ft/m ;)

   Törlés
  3. Köszönöm szépen, még lenne két kérdésem, az egyik az az, hogy az anyagokból mekkora kell? Illetve a táska mérete mekkora? És a hevederből mekkorát vegyek? Soha nem varrtam még. De megvan a tökéletes tengerpartos strandtáskám :)

   Törlés
  4. Ahogy írtm a hevederből elég másfél méter ;) A táskát nem mértem le, a végleges mérete kb. 60x40, tehát ehhez kell legalább 65x90 cm mindkét anyagból!

   Lesz ilyen workshopom júliusban, ha addig ráér, akkor azon is megvarrhatod ;)

   Törlés
  5. Nagyon szépen köszönöm a segítséget :)

   Törlés
 3. De szuper! De szuper! :) ... Jövőhéten nagy alkotás lesz nálam is úgy tűnik, mert kezdődik a sok születésnap időszaka. :)

  VálaszTörlés
 4. De szuper! De szuper! :) ... Jövőhéten nagy alkotás lesz nálam is úgy tűnik, mert kezdődik a sok születésnap időszaka. :)

  VálaszTörlés
 5. A workshopról lehetne egy kicsit többet megtudni? :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...